Vaga General 29M: cal mobilitzar-se fins a acabar amb la Reforma Laboral!


El proper 29 de març, dijous, els sindicats nacionalistes de Galiza i Euskadi, i els sindicats UGT i CCOO convoquen a la Vaga General contra la reforma laboral i a favor dels serveis públics. El govern del Partit Popular, secundat per CiU, i fins i tot encoratjat per anar més enllà per UPyD, pretén imposar la major agressió laboral que es recorda en molt de temps. Amb ella es busca polvoritzar el model relacions laborals vigent fins ara i fer-ho de maneta a la desregulació ja existent en l'àmbit anglosaxó. Es tracta d'una guerra social declarada que atempta contra els drets fonamentals dels i les treballadores i contra els instruments bàsics de defensa dels mateixos.


Davant aquells que plantegen una Vaga General amb un mer propòsit electoral (per influir en les eleccions andalusa i asturiana) creiem que s'ha de mirar amb més perspectiva, tenint com a objectiu un canvi radical de política, que sigui favorable a la classe treballadora. Davant aquells que durant temps han dessistit de la seva iniciativa i responsabilitat, per només moure's ara arrossegats per les circumstàncies, limitant el seu horitzó a la convocatòria d'un dia i buscant en l'immediat pactes impossibles, la nostra posició és que cal donar continuïtat i profunditat a la lluita que s'inicia.

La Vaga General ni és un fi en si mateix, ni és el final del camí. Just el contrari, ha de ser l'inici d'una llarga i dura batalla que s'ha de mantenir fins enderrocar aquesta reforma laboral i que ha de tenir el propòsit de desautoritzar el govern tant en la seva política d'eliminació dels drets socials i de deteriorament i privatització dels serveis públics, com en la de rescat al sector bancari, secundant la política orquestrada per la burgesia europea a tota la UE.

Hem de fer públiques de la manera més àmplia possible les raons que justifiquen la lluita contra aquesta històrica agressió, i preparar les condicions per aixecar alternatives en ruptura amb les polítiques d'ajust.

La VG ha de ser un èxit, colpejant on més els fa mal, parant la producció i alterant de manera molt visible la normalitat quotidiana. Aquesta no ha de ser una Vaga d' "aquí no passa res, demà serà un altre dia". Cal donar-los entendre que "aquí està passant molt" i que el "dia després" de la Vaga serà diferent, perquè hauran perdut una part del seu poder i de la seva legitimitat.

La VG és fonamental per posar en escac la involució conservadora del sindicalisme majoritari, qüestionar les seves passives i desorientades direccions i empènyer a les seves estructures a posar-se al servei del moviment obrer, acabant així amb un sindicalisme que només persegueix salvar el seu aparell. Ha de ser un bon moment per constituir i assentar comitès de suport, assemblees i grups que s'organitzin als barris per preparar les barricades de la lluita: al carrer, contra el govern i la patronal i als sindicats, per desallotjar a les direccions no conseqüents amb aquesta línia de combat. Cal treballar per a una VG de tots i totes que mobilitzi no només els i les treballadores dels grans centres de treball, sinó també aturats/ades, precaris/es, jubilats/ades, mestresses de casa, immigrants i el màxim nombre possible de sectors socials.

Perquè aquesta VG no sigui la mera avantsala de qualsevol fantasmagòrica negociació, cal reclamar que es vagi definint ja, per després de la vaga, un calendari de combat que impulsi mobilitzacions sostingudes en el temps, que es concentrin en els sectors estratègics i que de forma rotatòria parin els sectors de transport, energètics, de comunicacions, industrials, etc. La VG ha de ser un inici, i com a tal ha de ser presentada, ja que d'aquesta manera s'estimularà molt més la participació de la classe treballadora i s'eliminaran justificades desconfiances sobre futurs i frustrants pactes, com el produït després de la VG del 29-S.

Si aquesta batalla que cal mantenir ara no se salva de manera conseqüent, cada vegada serà més difícil defensar-se, i els nostres drets desapareixeran.

Organitzem ja la lluita i posem fi a una Reforma Laboral que només serveix als banquers, grans empresaris i polítics corruptes!.

Aquesta Vaga General del 29m, que Revolta Global-Esquerra Anticapitalista impulsarà amb vocació unitària amb totes les seves forces ... serà només el principi!

A la Vaga General!!
Mobilització fins a acabar amb la Reforma Laboral!

Assemblees i comitès de lluita en els centres de treball, les fàbriques i els barris!

Que no es malbarati aquest cop el nostre esforç!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada