COMMEMORACIÓ DE L'ACAMPADA DE L'ASSEMBLEA 15 M DE SANT BOI

DISSABTE 16 JUNY A LES 18 HORES A LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT DE SANT BOI


CELEBRACIÓ DEL PRIMER ANY D'ACAMAPADA DE L'ASSEMBLEA 15-M DE SANT BOI

Talment com han fet la majoria d'assemblees 15 M del Baix Llobregat als seus respectius pobles, l'Assemblea de Sant Boi també commemora l'any de l'inici de l'acampada a Sant Boi.

Amb el títol de "UN ANY A LES PLACES, UN ANY DE RESISTÈNCIA" hi han programat per al dissabte 16 de juny una sèrie d'actes ben engrescadors. Fem-ne un tastet.

- PRÒLEG: la gent més feinera s'ha citat unes hores abans -cap a les 16:30- a la Plaça de l'Ajuntament -o a la part de la Plaça de  l'Ajuntament que deixen lliure les terrasses dels bars- per enllestir la infraestructura de l'acte (cadires, tendals, megafonia...)

- Obra de teatre "LES TRES PORQUETES DESNONADES". Els actes pròpiament comencen amb aquesta obra representada per la Comissió de Teatre del 15 M de Plaça Catalunya. Com canvien els contes, oi? Aquestes pobres porquetes corren el perill de perdre la casa pels nous perills que comporten els nous temps: mobbing, requalificacions... Com veieu, tot molt civilitzat i tot molt recargoladament malvat.

- No us puc dir com acabaran les porquetes, pobrissones. Tot dependrà de la reacció del públic. Però el cert és que les porquetes agrairien molt poder sentir la informació que s'exposarà a la XERRADA COL·LOQUI que s'esdevindrà immediatament després de l'obra de teatre. A més de sentir la veu de tothom que demani la paraula, tindrem l'ocasió d'escoltar les  explicacions de les següents associacions o plataformes: PLATAFORMA ATUREM EUROVEGAS, PLATAFORMA AFECTATS PER LA HIPOTECA, PLATAFORMA ESTAFABANC i LA COORDINADORA SANT BOI EN LLUITA PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA.

- Després tindrem un BERENAR POPULAR. I serà ben popular, no perquè no hi hagi menges de disseny, alta cuina francesa o esferificacions a l'estil de Ferran Adrià -vés a saber si n'hi haurà-, sinó perquè es farà a partir del que els participants decideixin portar-hi per al consum propi i per compartir amb la resta de la gent. Entrepans, batuts, pastissos, vinet, xocolata -en el sentit propi del terme-... Tot hi tindrà cabuda.

- I per acabar... Ah! Per acabar... CONCERT D'EN MATEOLIKA! A en Mateolika hom l'acostuma a catalogar com a CANTAUTOR PUNK -tot i que també en podríem dir "punkautor", "punk acústic"...-, i sí que ho és, de punk, en Mateolika, però no és un "punk de postal", sinó que ho és per l'esperit combatiu que l'anima i per unes lletres senzilles -aparentment senzilles, perquè no hi ha res més difícil que dir les coses de manera senzilla- que arriben com si fossin dards a la nostra intel·ligència i sensibilitat. En Mateolika no amaga les seves influències: per exemple, The Clash o Javi Chispes (Maniática, la Furia, Banda Jachís...) i, de fet, fa versions d'aquests autors, però, en aquesta línia, també té cançons pròpies sobre diversos temes -l'educació, les ONGs...- força reeixides i efectives.

En Mateolika també té un altre punt al seu favor: la seva empenta i les seves ganes d'interpretar i oferir les seves cançons, fins i tot en les condicions més complicades -Una nit, fa poquet, en la desapareguda Rimaia, va aconseguir captar l'atenció de la sorollosa munió de gent que allí ens hi trobàvem simplement amb la seva veu i la seva guitarra sense amplificar. I és que són massa indignes els nostres temps i massa les coses que cal expressar ara mateix com per esperar a tenir fama -i actuar en bons escenaris, amb bons equips de so i davant de multituds- per dir-les.

Ens veiem a la plaça!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada